Ministar Goran Trivan primio plaketu na Sedmom saboru akcijaša Srbije

Ministar Goran Trivan primio plaketu na Sedmom saboru akcijaša Srbije

Dobrovoljnim radom, uključivanjem u volonterske akcije i davanjem ličnog doprinosa uređenju životne sredine zajednički stvaramo bolje i bogatije društvo, čime se garantuje budućnost jedne zemlje, rekao je danas ministar zaštite životne sredine Goran Trivan obraćajući se učesnicima Sabora akcijaša Srbije.

Ovaj skup, sedmi po redu, koji je okupio učesnike brojnih omladinskih radnih akcija i volonterskih kampova iz raznih krajeva Srbije, posvećen je ekologiji koja podstiče na društvenu akciju za zaštitu životne sredine, kako je ukazano na Saboru. Ministar Goran Trivan je naglasio da je duh radnih akcija koji izražava nesebičnu kolektivnu posvećenost zajedničkom društvenom cilju i danas primer za odnos prema svojoj zemlji, i jedinstven primer mlađim generacijama.

Ukazujući da sve akcijaše i volontere povezuje zajednička posvećenost izgradnji i napretku zemlje, Trivan je istakao da je došlo vreme da se prekine sa destruktivnim odnosom prema Planeti, i da je vreme za akcije koje će pomoći da se priroda i naše životno okruženje oporave i promene na bolje.

Izraz najvećeg rodoljublja i posvećenosti napretku zemlje jeste upravo zaštite životne sredine, istakao je. „Danas je rodoljublje pošumljavati. Šta se možete lepše uraditi za svoju zemlju, nego pošumljavati? To je danas patriotizam“, rekao je ministar, i pozvao akcijaše i volontere da se povezuju sa drugim organizacijama, školama, sa mladima, da zajednički realizuju akcije pošumljavanja kojima će Ministarstvo pružiti finansijsku pomoć i podršku.

Za lični doprinos negovanju tradicija dobrovoljnog rada i pružanje pomoći u ostvarivanju ciljeva udruženja učesnika omladinskih radnih acija, ministru Goranu Trivanu svečano je uručena je plaketa „Branko Pešić“.

Na Saboru koji su ogranizovali Udruženje omladinskih radnih akcija i volontera Srbije i Udruženje učesnika ORA, dogovoreno je da se nastave inicijative i akcije, kako bi se dalje negovala i razvijala ideja o dobrovoljnom uključivanju, naročito mladih, u aktivnosti na zaštiti i unapređenju životne sredine.