Малим акцијама ка великим променама у стању животне средине

Малим акцијама ка великим променама у стању животне средине

Министарство заштите животне средине подржало је акцију чишћења на Ади Циганлији којом се најављује Светски дан чишћења који ће бити одржан 15. септембра 2018. године. У акцији чишћења Аде Циганлије одржаној 2. јуна 2018. активно је учествовао државни секретар у Министарству заштите животне средине Иван Карић, који је личним примером показао како да се односимо према драгоценим зеленим оазама у урбаним срединама, и допренесемо чистијој Србији.

Државни секретар је у акцији рекао да свакодневни поступци, неговање здравих навика, мањи пројекти и подухвати ка здравијој животној средини могу чинити велику разлику у стању животне средине, а малим акцијама покренути велике догађаје. „За министарство је важно да подржава овакве акције које корак по корак мењају свест. Данас ћемо сви заједно учествовати у скупљању пикаваца, само да подсетим да је јуче био дан борбе против дуванског дима, а борба за животну средину није само чишћење и борба против дуванског дима, већ је сваки наш дан, дан против загађења и за чистију Србију“, истакао је Карић.

Акцију су организовали Комора младих Србије, (ЈЦИ Србија), „Лец ду ит“ и „Треш Хиро“, који ће упутити позив свим грађанима,  а нарочито младима, да се укључе у светску акцију чишћења 15. септембра 2018, али да се одговорно односе према својој животној средини и свих других дана у години.