Malim akcijama ka velikim promenama u stanju životne sredine

Malim akcijama ka velikim promenama u stanju životne sredine

Ministarstvo zaštite životne sredine podržalo je akciju čišćenja na Adi Ciganliji kojom se najavljuje Svetski dan čišćenja koji će biti održan 15. septembra 2018. godine. U akciji čišćenja Ade Ciganlije održanoj 2. juna 2018. aktivno je učestvovao državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivan Karić, koji je ličnim primerom pokazao kako da se odnosimo prema dragocenim zelenim oazama u urbanim sredinama, i doprenesemo čistijoj Srbiji.

Državni sekretar je u akciji rekao da svakodnevni postupci, negovanje zdravih navika, manji projekti i poduhvati ka zdravijoj životnoj sredini mogu činiti veliku razliku u stanju životne sredine, a malim akcijama pokrenuti velike događaje. „Za ministarstvo je važno da podržava ovakve akcije koje korak po korak menjaju svest. Danas ćemo svi zajedno učestvovati u skupljanju pikavaca, samo da podsetim da je juče bio dan borbe protiv duvanskog dima, a borba za životnu sredinu nije samo čišćenje i borba protiv duvanskog dima, već je svaki naš dan, dan protiv zagađenja i za čistiju Srbiju“, istakao je Karić.

Akciju su organizovali Komora mladih Srbije, (JCI Srbija), „Lec du it“ i „Treš Hiro“, koji će uputiti poziv svim građanima,  a naročito mladima, da se uključe u svetsku akciju čišćenja 15. septembra 2018, ali da se odgovorno odnose prema svojoj životnoj sredini i svih drugih dana u godini.