Камион за одношење отпада додељен општини Кнић

Југовић Кнић 1.jpg

Камион за одношење отпада додељен општини Кнић

Посебан саветник потпредседнице Владе и министарке заштите животне средине Братислав Југовић доделио је данас на коришћење камион за одношење отпада Општини Кнић, захваљујући чему ће бити  унапређено управљања отпадом на територији те локалне самоуправе.

Југовић Кнић 2.jpg

Југовић је кључеве камиона уручио председнику општине Срећку Илићу и поручио да ће Министарство и у будућности подржавати квалитетне зелене пројекте у овој и другим локалним самоуправама.

„Кнић је предивна општина која има 36 села. Камион који је Министарство доделило биће коришћен за одношење отпада из свих тих села, чиме обезбеђујемо бољу животну средину српским селима и српским домаћинима.  Локалне самоуправе у Србији имају поузданог партнера у Министарству из којег долазим, а на чијем је челу потпредседница Владе Ирена Вујовић“, рекао је Југовић.

Југовић Кнић 3.jpg

Кнић је једна од 18 локалних самоуправа у Србији које су у 2024. години добиле на коришћење камион смећар у циљу подизања капацитета за управљање отпадом и подизања квалитета заштите животне средине.

Поред овог пројекта Министарство заштите животне средине је и у претходном периоду доделило на коришћење опрему за управљање отпадом, и подржало пројекат уклањања11 дивљих депонија на територији ове општине.