Kamion za odnošenje otpada dodeljen opštini Knić

Југовић Кнић 1.jpg

Kamion za odnošenje otpada dodeljen opštini Knić

Poseban savetnik potpredsednice Vlade i ministarke zaštite životne sredine Bratislav Jugović dodelio je danas na korišćenje kamion za odnošenje otpada Opštini Knić, zahvaljujući čemu će biti  unapređeno upravljanja otpadom na teritoriji te lokalne samouprave.

Jugović Knić 2.jpg

Jugović je ključeve kamiona uručio predsedniku opštine Srećku Iliću i poručio da će Ministarstvo i u budućnosti podržavati kvalitetne zelene projekte u ovoj i drugim lokalnim samoupravama.

„Knić je predivna opština koja ima 36 sela. Kamion koji je Ministarstvo dodelilo biće korišćen za odnošenje otpada iz svih tih sela, čime obezbeđujemo bolju životnu sredinu srpskim selima i srpskim domaćinima.  Lokalne samouprave u Srbiji imaju pouzdanog partnera u Ministarstvu iz kojeg dolazim, a na čijem je čelu potpredsednica Vlade Irena Vujović“, rekao je Jugović.

Jugović Knić 3.jpg

Knić je jedna od 18 lokalnih samouprava u Srbiji koje su u 2024. godini dobile na korišćenje kamion smećar u cilju podizanja kapaciteta za upravljanje otpadom i podizanja kvaliteta zaštite životne sredine.

Pored ovog projekta Ministarstvo zaštite životne sredine je i u prethodnom periodu dodelilo na korišćenje opremu za upravljanje otpadom, i podržalo projekat uklanjanja11 divljih deponija na teritoriji ove opštine.