Камион за одлагање отпада додељен на коришћење Општини Рашка

Raška 1.jpg

Камион за одлагање отпада додељен на коришћење Општини Рашка

Посебни саветник потпредседнице Владе и министарке заштите животне средине Братислав Југовић доделио је данас на коришћење камион за одвожење отпада Општини Рашка, у циљу унапређења управљања отпадом на територији те локалне самоуправе.

Raška 2.jpg

Кључеве камиона Југовић је уручио председнику Скупштине општине Рашка Немањи Поповићу и том приликом указао на важност ефикиаснијег одлагањa отпада.

Raška 3.jpg

“Интензитет сарадње Министарства за заштиту животне средине са локалним самоуправама је неупоредиво већи од када је на челу овог министарства Ирена Вујовић. Евидентна је спремност министарства да финансијским средствима и у савком другим смислу подржи квалитетне пројекте  локалних самоуправа. Општина Рашка као и све друге локалне заједнице имају само једну обавезу - да аплицирају са квалитетним пројектима”, рекао је Југовић.

Министарство је у протекле четири године подржало више пројеката на територији општине Рашка, међу којима је и замена котларница, чишћење дивљих депонија, пошумљавање, а овој локалној самоуправи додељно је и 32 контејнера и 40 канти за одлагање отпада.