Kamion za odlaganje otpada dodeljen na korišćenje Opštini Raška

Raška 1.jpg

Kamion za odlaganje otpada dodeljen na korišćenje Opštini Raška

Posebni savetnik potpredsednice Vlade i ministarke zaštite životne sredine Bratislav Jugović dodelio je danas na korišćenje kamion za odvoženje otpada Opštini Raška, u cilju unapređenja upravljanja otpadom na teritoriji te lokalne samouprave.

Raška 2.jpg

Ključeve kamiona Jugović je uručio predsedniku Skupštine opštine Raška Nemanji Popoviću i tom prilikom ukazao na važnost efikiasnijeg odlaganja otpada.

Raška 3.jpg

“Intenzitet saradnje Ministarstva za zaštitu životne sredine sa lokalnim samoupravama je neuporedivo veći od kada je na čelu ovog ministarstva Irena Vujović. Evidentna je spremnost ministarstva da finansijskim sredstvima i u savkom drugim smislu podrži kvalitetne projekte  lokalnih samouprava. Opština Raška kao i sve druge lokalne zajednice imaju samo jednu obavezu - da apliciraju sa kvalitetnim projektima”, rekao je Jugović.

Ministarstvo je u protekle četiri godine podržalo više projekata na teritoriji opštine Raška, među kojima je i zamena kotlarnica, čišćenje divljih deponija, pošumljavanje, a ovoj lokalnoj samoupravi dodeljno je i 32 kontejnera i 40 kanti za odlaganje otpada.