Јавне расправе о Нацрту закона о заштити земљишта

Јавне расправе о Нацрту закона о заштити земљишта

На предлог Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Одбор за привреду и финансије, нa основу члана 41. став 3. Пословника Владе („Службени гласник PC”, бр. 61/06 - пречишћени текст, 69/08, 88/09, 33/10, 69/10, 20/11, 37/11, 30/13 и 76/14) 8. априла 2015. године донео је Закључак о спровођењу јавне расправе о Нацрту закона о заштити земљишта.

Јавне расправе о Нацрту закона о заштити земљишта биће одржане у Београду, Нишу и Новом Саду, према следећем распореду: 17.04.2015. године са почетком у 11h, Привредна комора Србије, Ресавска 13-15, Београд 22.04.2015. године са почетком у 12h, Регионална привредна комора Града Ниша, Добричка 2, Ниш 23.04.2015. године са почетком у 11h, Покрајински завод за заштиту природе, Радничка 20а, Нови Сад.

Нацрт закона припремила је Радна група коју су чинили представници: Министарства, Управе за пољопривредно земљиште, Агенције за заштиту животне средине, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Завода за заштиту природе Републике Србије, Републичког геодетског завода Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Управе за заједничке послове покрајинских органа, Пољопривредног факултета, Шумарског факултета и Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду, Института за земљиште, ЈУГИНУС и Нафтне индустрије Србије.

Учесници у јавној расправи су представници државних органа и организација, Аутономне покрајине, локалне самоуправе, привреде, научна и стручна јавност, као и друге заинтересоване стране.

Позивају се учесници у јавној расправи да своје примедбе, предлоге и сугестије доставе Министарству путем електронске поште на адресу: mila.vicentijevic@eko.minpolj.gov.rs и marija.dragovic@eko.minpolj.gov.rs или на адресу: Министарство пољопривреде и заштите животне средине, Омладинских бригада 1, 11070 Нови Београд, са назнаком „Јавна расправа – Нацрт закона о заштити земљишта”.

Нацрт закона о заштити земљишта – погледати овде Образложење Нацрта закона – погледати овде Образац за примедбе и предлога на Нацрт закона – преузети овде