Javne rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti zemljišta

Javne rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti zemljišta

Na predlog Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Odbor za privredu i finansije, na osnovu člana 41. stav 3. Poslovnika Vlade („Službeni glasnik PC”, br. 61/06 - prečišćeni tekst, 69/08, 88/09, 33/10, 69/10, 20/11, 37/11, 30/13 i 76/14) 8. aprila 2015. godine doneo je Zaključak o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti zemljišta.

Javne rasprave o Nacrtu zakona o zaštiti zemljišta biće održane u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, prema sledećem rasporedu: 17.04.2015. godine sa početkom u 11h, Privredna komora Srbije, Resavska 13-15, Beograd 22.04.2015. godine sa početkom u 12h, Regionalna privredna komora Grada Niša, Dobrička 2, Niš 23.04.2015. godine sa početkom u 11h, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Radnička 20a, Novi Sad.

Nacrt zakona pripremila je Radna grupa koju su činili predstavnici: Ministarstva, Uprave za poljoprivredno zemljište, Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zavoda za zaštitu prirode Republike Srbije, Republičkog geodetskog zavoda Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Beograda, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa, Poljoprivrednog fakulteta, Šumarskog fakulteta i Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Instituta za zemljište, JUGINUS i Naftne industrije Srbije.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici državnih organa i organizacija, Autonomne pokrajine, lokalne samouprave, privrede, naučna i stručna javnost, kao i druge zainteresovane strane.

Pozivaju se učesnici u javnoj raspravi da svoje primedbe, predloge i sugestije dostave Ministarstvu putem elektronske pošte na adresu: mila.vicentijevic@eko.minpolj.gov.rs i marija.dragovic@eko.minpolj.gov.rs ili na adresu: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Omladinskih brigada 1, 11070 Novi Beograd, sa naznakom „Javna rasprava – Nacrt zakona o zaštiti zemljišta”.

Nacrt zakona o zaštiti zemljišta – pogledati ovde Obrazloženje Nacrta zakona – pogledati ovde Obrazac za primedbe i predloga na Nacrt zakona – preuzeti ovde