Израда Акционог плана за мплементацију Европске конвенције и Нацрта правилника о категоризацији предела Србије (PROFID)

Израда Акционог плана за мплементацију Европске конвенције и Нацрта правилника о категоризацији предела Србије (PROFID)

DSCN1247Финална радионица  пројекта,  Израда Акционог плана за имплементацју Европске конвенције о пределу и Нацрта Правилника  о категоризацији предела Србије,  реализована је  у оквиру Пројектног фонда за институционални развој (PROFID).

Програм Конференције је у име Министраства пољопривреде и заштите животне средине отворила и присутне поздравила Биљана Филиповић, национални координатор за Европску конвенцију о пределу, а у име Министраства кулртуре и информисања  Мирослава Турковић.

Презентацијама докумената експертског тима:  "Нацрт/предлог Акционог плана за имплементацију Европске конвенције о пределу, и "Нацрт  правилника о категоризацији предела Србије",  дефинисан је почетак имплементације Европске конвенције о пределу, коју је Република Србија ратификовала 25.маја 2011.године.

Конференцији су присуствовали и активним дискусијама допринели развојном статусу оба документа: представници референтних министарствава, агенција, завода, Универзитетског статуса, Покрајинских и градских институција, Регионалних развојних Агенција, невладиног  сектора и заинтересоване јавности.

Фацилитатор и модератор програма је била Биљана Јовановић  Илић.

Пројекат је од изузетног значаја за Републику Србију јер обезбеђује свукупно прихватање политике и етички дефинисаних  принципа Европске конвенције о пределу у својој свеобухватности.

Програм је финансирала шведска агенција за међународну развојну сарадњу и шведски институт за јавну управу.