Izrada Akcionog plana za mplementaciju Evropske konvencije i Nacrta pravilnika o kategorizaciji predela Srbije (PROFID)

Izrada Akcionog plana za mplementaciju Evropske konvencije i Nacrta pravilnika o kategorizaciji predela Srbije (PROFID)

DSCN1247Finalna radionica  projekta,  Izrada Akcionog plana za implementacju Evropske konvencije o predelu i Nacrta Pravilnika  o kategorizaciji predela Srbije,  realizovana je  u okviru Projektnog fonda za institucionalni razvoj (PROFID).

Program Konferencije je u ime Ministrastva poljoprivrede i zaštite životne sredine otvorila i prisutne pozdravila Biljana Filipović, nacionalni koordinator za Evropsku konvenciju o predelu, a u ime Ministrastva kulrture i informisanja  Miroslava Turković.

Prezentacijama dokumenata ekspertskog tima:  "Nacrt/predlog Akcionog plana za implementaciju Evropske konvencije o predelu, i "Nacrt  pravilnika o kategorizaciji predela Srbije",  definisan je početak implementacije Evropske konvencije o predelu, koju je Republika Srbija ratifikovala 25.maja 2011.godine.

Konferenciji su prisustvovali i aktivnim diskusijama doprineli razvojnom statusu oba dokumenta: predstavnici referentnih ministarstvava, agencija, zavoda, Univerzitetskog statusa, Pokrajinskih i gradskih institucija, Regionalnih razvojnih Agencija, nevladinog  sektora i zainteresovane javnosti.

Facilitator i moderator programa je bila Biljana Jovanović  Ilić.

Projekat je od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju jer obezbeđuje svukupno prihvatanje politike i etički definisanih  principa Evropske konvencije o predelu u svojoj sveobuhvatnosti.

Program je finansirala švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju i švedski institut za javnu upravu.