И Новом Пазару додељен на коришћење камион за одвожење отпада

Нови Пазар 1.jpg

И Новом Пазару додељен на коришћење камион за одвожење отпада

Саветница потпредседнице Владе и министарке заштите животне средине Елма Елфић Зукорлић доделила је данас на коришћење камион за одвожење отпада Новом Пазару, како би, на територији те локалне самоуправе, систем управљања отпадом био унапређен.

Нови Пазар 3.jpg

Елфић Зукорлић је кључеве камиона уручила представницима локалне самоуправе и градског комуналног предузећа и том приликом указала на важност ефикасног управљања отпадом.

Нови Пазар 4.jpg

„Неадекватно управљање отпадом највећи је еколошки проблем за све грађане Србије. У циљу подршке ефикаснијем управљању отпадом, Министарство и ове године наставља да обезбеђује и додељује опрему на коришћење локалним самоуправама широм наше земље. Данас сам у Новом Пазару, као представник Министарства, доделила камион смећар и надам се да ће ово возило допринети томе да се побољша ефикасност прикупљања отпада“, изјавила је Елфић Зукорлић.

Елфић Зукорлић обишла је у Новом Пазару и друге пројекте из области заштите животне средине, који се реализују уз подршку Министарства.

Нови Пазар 6.jpg

„Обишла сам и котларницу у новопазарској гимназији, која је сада прешла на еколошки прихватљивији енергент. Министарство заштите животне средине наставља са улагањима у пројекте који се односе на унапређење квалитета ваздуха па смо, поред котларнице у гимназији,  доделили средства и за подршку грађанима да замене ложишта у својим домаћинствима. Кроз јавне конкурсе Министарства, средства су овом граду додељена и за пројекте пошумљавања и озелењавања“, рекла је Елфић Зукорлић.