I Novom Pazaru dodeljen na korišćenje kamion za odvoženje otpada

Нови Пазар 1.jpg

I Novom Pazaru dodeljen na korišćenje kamion za odvoženje otpada

Savetnica potpredsednice Vlade i ministarke zaštite životne sredine Elma Elfić Zukorlić dodelila je danas na korišćenje kamion za odvoženje otpada Novom Pazaru, kako bi, na teritoriji te lokalne samouprave, sistem upravljanja otpadom bio unapređen.

Novi Pazar 3.jpg

Elfić Zukorlić je ključeve kamiona uručila predstavnicima lokalne samouprave i gradskog komunalnog preduzeća i tom prilikom ukazala na važnost efikasnog upravljanja otpadom.

Novi Pazar 4.jpg

„Neadekvatno upravljanje otpadom najveći je ekološki problem za sve građane Srbije. U cilju podrške efikasnijem upravljanju otpadom, Ministarstvo i ove godine nastavlja da obezbeđuje i dodeljuje opremu na korišćenje lokalnim samoupravama širom naše zemlje. Danas sam u Novom Pazaru, kao predstavnik Ministarstva, dodelila kamion smećar i nadam se da će ovo vozilo doprineti tome da se poboljša efikasnost prikupljanja otpada“, izjavila je Elfić Zukorlić.

Elfić Zukorlić obišla je u Novom Pazaru i druge projekte iz oblasti zaštite životne sredine, koji se realizuju uz podršku Ministarstva.

Novi Pazar 6.jpg

„Obišla sam i kotlarnicu u novopazarskoj gimnaziji, koja je sada prešla na ekološki prihvatljiviji energent. Ministarstvo zaštite životne sredine nastavlja sa ulaganjima u projekte koji se odnose na unapređenje kvaliteta vazduha pa smo, pored kotlarnice u gimnaziji,  dodelili sredstva i za podršku građanima da zamene ložišta u svojim domaćinstvima. Kroz javne konkurse Ministarstva, sredstva su ovom gradu dodeljena i za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja“, rekla je Elfić Zukorlić.