Дујановић обишао радове на уклањању дивље депоније у општини Рума

Dujanovic

Дујановић обишао радове на уклањању дивље депоније у општини Рума

Државни секретар Министарства заштите животне средине Александар Дујановић обишао је данас са председницом општине Рума Александром Ћирић радове на уклањању дивље депоније у насељу Краљевци.

Министарство заштите животне средине ове године је на јавном конкурсу доделило средства за уклањање две дивље депоније у Руми, у насељима Краљевци и Добринци.

deponija

 

- На територији Руме је регистровано укупно 12 дивљих депонија и желим да похвалим тим општине што кандидују пројекте како би обезбедили подршку министарства, али и што одвајају средства из локалног буџета за решавање проблема дивљих депонија на својој територији. Дивље депоније јесу један од највећих еколошких проблема Србији, а Министарство из којег долазим улаже велике напоре како би се тај проблем што ефикасније решавао. Кроз два јавна конкурса, успели смо да подржимо бројне градове и општине и да за годину дана уклонимо око 700 дивљих депонија широм Србије. Циљ нам је да наставимо и убудуће са мерама које су дале добар резултат и које унапређују стање животне средине – рекао је Дујановић.

deponija

Према његовим речима, Министарство заштите животне средине је ове године подржало реализацију еклошких пројеката у општини Рума са више од 27 милиона динара.

- Значајна средства смо одвојили и за реализацију пројекта замене 50 година старе мазутне котларнице и доградњу топловода, што ће унапредити квалитет ваздуха у центру Руме. Радови су тренутно у току, а када буду завршени и када буде пуштена у рад нова котларница, биће смањено и аерозагађење, што и јесте један од главних циљева министарства – рекао је државни секретар.

deponija

 

Он је навео да министарство у општини Рума улаже и у пројекте пошумљавања и озелењавања, додајући да су ове године општини додељена средства за унапређење „Парк - шуме Борковац" и садњу више од 900 нових садница.