Државни секретар Иван Карић на скупу „Партнерства Италије на Балкану“

Државни секретар Иван Карић на скупу „Партнерства Италије на Балкану“

Foto 1Италијанска агенција за спољну трговину, трговинско одељење Амбасаде Италије (ИЦЕ), 18. априла 2018. године у „Палати Италија“ у Београду, организовала је скуп под називом „Партнерства Италије на Балкану“.

Конференција која је окупила представнике више од 30 италијанских компанија, посвећена је могућностима сарадње између италијанских и српских компанија у секторима заштите животне средине и обновљивих извора енергије.

Скупу је присуствовао државни секретар Министарства заштите животне средине Иван Карић, који је овом приликом указао на значај унапређења заједничке сарадње две земље у области заштите животне средине. “Интензивирањем сарадње двеју земаља у области заштите животне средине отварају се могућности за усвајање нових знања и успешних пракси у овој  области, који воде ка остваривању обостраних развојних интереса, али истовремено и приступању Србије чланству у ЕУ “, истакао је Карић.

Овом приликом италијанске компаније су добиле информације о могућностима и пословним приликама у оквиру ових значајних сектора у Србији, о развојним плановима и пројектима које је Влада Србије дефинисала као приоритетне, и уједно о пројектима које финансијски помажу главне европске и међународне институције. Истовремено, представљена су италијанска искуства и достигнућа у области заштите животне средине и искуствима у коришћењу европских фондова.