Državni sekretar Ivan Karić na skupu „Partnerstva Italije na Balkanu“

Državni sekretar Ivan Karić na skupu „Partnerstva Italije na Balkanu“

Foto 1Italijanska agencija za spoljnu trgovinu, trgovinsko odeljenje Ambasade Italije (ICE), 18. aprila 2018. godine u „Palati Italija“ u Beogradu, organizovala je skup pod nazivom „Partnerstva Italije na Balkanu“.

Konferencija koja je okupila predstavnike više od 30 italijanskih kompanija, posvećena je mogućnostima saradnje između italijanskih i srpskih kompanija u sektorima zaštite životne sredine i obnovljivih izvora energije.

Skupu je prisustvovao državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Ivan Karić, koji je ovom prilikom ukazao na značaj unapređenja zajedničke saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine. “Intenziviranjem saradnje dveju zemalja u oblasti zaštite životne sredine otvaraju se mogućnosti za usvajanje novih znanja i uspešnih praksi u ovoj  oblasti, koji vode ka ostvarivanju obostranih razvojnih interesa, ali istovremeno i pristupanju Srbije članstvu u EU “, istakao je Karić.

Ovom prilikom italijanske kompanije su dobile informacije o mogućnostima i poslovnim prilikama u okviru ovih značajnih sektora u Srbiji, o razvojnim planovima i projektima koje je Vlada Srbije definisala kao prioritetne, i ujedno o projektima koje finansijski pomažu glavne evropske i međunarodne institucije. Istovremeno, predstavljena su italijanska iskustva i dostignuća u oblasti zaštite životne sredine i iskustvima u korišćenju evropskih fondova.