Честитамо 1.мај - Дан прогресивног света

Честитамо 1.мај - Дан прогресивног света

Министарство заштите животне средине свим радницима и грађанима Србије честита 1. мај-Међународни дан рада.

Министарство заштите животне средине позива све грађане који ће првомајске празнике провести у природи да је воле, чувају,  да брину о рекама, парковима и шумама где ће боравити, да не пале ватру, не бацају смеће и да природу оставе онако племениту и чисту какву су је и затекли.

Први мај није једини дан у години када уживамо у природи, њеном богатству и лепоти али често призори које видимо већ сутрадан, показују људски немар, небригу и суровост. Циљ Србије и свих прогресивних људи је да се заштити и очува  животна средина за садашње и будуће генерације.

Ово је прилика да на најбољи начин, одговорним односом према природи и животној средини, покажемо да хоћемо да те ружне призоре и слике променимо, и да можемо да живимо у чистој, лепој и здравој Србији.

3Шуме су произвођачи чистог ваздуха и основ живота на земљи, зато апелујемо на грађане да чувају и штите шуме. Шумски пожари су највећи непријатељ наших шума и у преко 90 одсто случајева узрокују их људи, непажњом, немаром или намерним паљењем.

Верујемо да је заједнички интерес Министарства заштите животне средине и сваког грађанина  да очистимо Србију од свих врста отпада који нам загађују земљу, воду и ваздух, да чувамо природу и да је не прљамо.

Молимо грађане да не купују, не користе и у природу не бацају пластичне кесе и флаше, јер стотинама година ту остају загађујући животну средину.

Чувајмо и волимо нашу природу и животну средину, јер тако чувамо нашу прелепу земљу и осигуравамо будућност наше деце.