ТЕРМИН ЗА ПОЛАГАЊЕ СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ЧУВАРА ЗАШТИЋЕНОГ ПОДРУЧЈА ОКТОБАРСКИ РОК 2020. ГОДИНЕ

ТЕРМИН ЗА ПОЛАГАЊЕ СТРУЧНОГ ИСПИТА ЗА ЧУВАРА ЗАШТИЋЕНОГ ПОДРУЧЈА ОКТОБАРСКИ РОК 2020. ГОДИНЕ

Стручни испит за чувара заштићеног подручја у октобарском року полагаће се у згради СИВ-а III, Омладинских бригада 1, Београд, у следећим терминима:

  • у среду, 28. октобра 2020. године, у сали Протокола на I спрату, општи део испита са почетком у 10 часова (тест), а посебни део испита (усмени) са почетком у 11:30 часова и
  • у петак, 30. октобра 2020. године, у сали Протокола на I спрату, општи део испита са почетком у 10 часова (тест), а посебни део испита (усмени) са почетком у 11:30 часова.

Приликом уласка у зграду неопходно је пријавити се обезбеђењу зграде (понети личну карту) и сачекати у холу. Полагање стручног испита ће бити организовано у складу са Инструкцијама о организацији радних процеса у органима државне управе и служби Владе у примени мерa заштите од заразне болести COVID-19 након укидања ванредног стања Владе Републике Србије уз потпуну примену прописаних мера превенције приликом службених сусрета, и то:

  1. обавезно избегавати руковање и друге облике непосредног контакта приликом службених сусрета;
  2. обавезно ношење заштитних маски свих учесника сусрета;
  3. обавезно ограничити број присутних особа на групним службеним састанцима на тај начин да се обезбеди физичка дистанца између учесника;
  4. за састанке обавезно користити веће просторије како би се између учесника омогућила физичка дистанца од два метра;
  5. пре почетка и након састанка обавезно проветрити и дезинфиковати просторију (радне површине, кваке, коришћену апаратуру итд.);
  6. ограничити време трајања састанака.

Стручни испит се састоји из општег дела (полаже се у облику теста) и посебног дела (полаже се пред члановима Комисије, усмено). Посебни део испита полагаће само кандидати који положе општи део. Општи и посебни део стручног испита полагаће се у истом дану.

О тачном термину и распореду кандидата за полагање испита, Министарство ће накнадно, електронском поштом, обавестити управљаче заштићених подручја који су поднели, за своје кандидате, комплетну документацију и пријаву за полагање испита.