За зелене пројекте у Зрењанину 15 милиона динара

Dujanovic 1

За зелене пројекте у Зрењанину 15 милиона динара

Државни секретар у Министарству заштите животне средине Александар Дујановић и градоначелник Зрењанина Симо Салапура посадили су данас стабла у завршници пројекта уређења парка у насељу Путниково у Зрењанину.

 

 

ADujanovicМинистарство заштите животне средине је за пројекат пошумљавања и озелењавања доделило Зрењанину више од два милиона динара, док је за реализацију пројекта заштите земљишта Зрењанину одобрено 13 милиона динара.

- Задовољан сам кад се уверим на терену да се пројекти реализују на време. Ове године је Министарство заштите животне средине за зелене пројекте у Зрењанину издвојило више од 15 милиона динара. Разговараћемо с градоначелником да и у новој буџетској години конкуришу за средства која обезбеђује Министарство.

ADujanovic2

У оквиру Министарства оформили смо и одељење за сарадњу с јединицама локалне самоуправе, како бисмо кроз сталну комуникацију могли да сагледамо проблеме градова и општина и да испратимо заједничке пројекте – рекао је Дујановић додајући да је за вишенаменске пројекте у локалним самоуправама Министарство у овој години уложило више од 600 милиона динара.

Завршетку озелењавања парка и садњи младица лешника присуствовали су данас и покрајински посланик Дарко Бађок и технички директор ЈКП “Чистоћа и зеленило” Владимир Вујин.

ADujanovic3