Вујовић: Значи нам подршка приватног сектора у очувању природе и заштићених подручја у Србији

Вујовић: Значи нам подршка приватног сектора у очувању природе и заштићених подручја у Србији

Вујовић: Значи нам подршка приватног сектора у очувању природе и заштићених подручја у Србији

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и председник Извршног одбора Уникредит банке Србија Никола Вулетић потписали су данас Меморандум о сарадњи, на основу којег ће та банка уложити више од 13 милиона динара у пројекте унапређења заштићених подручја и очувања биодиверзитета у Србији у току 2022. године.

Вујовић: Значи нам подршка приватног сектора у очувању природе и заштићених подручја у Србији- Очување природе и природних добара за нас је од непроцењивог значаја. Министарство које водим сваке године улаже значајна средства из буџета како би се унапредили услови у заштићеним подручјима, очувала природна станишта, као и флора и фауна. У том послу нам значи и подршка  приватног сектора и свака иницијатива која је усмерена на овај друштвено одговоран циљ. Желим да захвалим руководству Уникредит банке што су препознали значај очувања природе и што су одвојили 13 милиона динара које ће у наредној години уложити у 11 заштићених подручја у Србији – рекла је Вујовић.

Вујовић је навела да ће средства бити уложена у побољшање услова у националним парковима Kопаоник, Ђердап и Фрушка Гора, специјалним резерватима природе Пештерско поље, Царска бара и Kарађорђево, за споменике природе Слапови Сопотнице, Лисине, Ресавска пећина, Звездарска шума и Бајфордова шума.
Уникредит Банка је средства за подршку заштићеним подручјима прикупила у новембру и децембру текуће године, тако што је од сваког реализованог кеш кредита и кредита за обртна средства у вредности већој од 200.000 динара, издвајала 2.000 динара. Средства су прикупљена кроз кампању „20 година се заједно трудимо да покрећемо добре ствари“, поводом 20 година успешног пословања у Србији.

Вујовић: Значи нам подршка приватног сектора у очувању природе и заштићених подручја у СрбијиПредседник Извршног одбора Уникредит банке Србија Никола Вулетић рекао је да су одрживи развој, енергетска транзиција и зелено финансирање већ годинама у самом фокусу пословања Банке.

- Управо због тога смо желели да прославу првих 20 година наше Банке у Србији посветимо овој теми, али и да заједно са нашим клијентима будемо позитиван пример и укажемо на значај очувања животне средине и природних ресурса наше земље. Поносан сам што је за само два месеца прикупљено више од 13 милиона динара која ће до краја 2022. године бити уложени управо у оне програме којима је подршка најпотребнија. Успех ове кампање је уједно и најбоља потврда да се добри пројекти и хумане идеје увек препознају. Захвални смо Министарству заштите животне средине, што је препознало нашу искрену посвећеност овој теми и што ће нам током следеће године бити партнер у реализацији и наставку ове иницијативе - рекао је Вулетић.