Вујовић: „Зеленим“ акцијама бринемо о животној средини

Вујовић: „Зеленим“ акцијама бринемо о животној средини

Вујовић: „Зеленим“ акцијама бринемо о животној средини

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић присуствовала је данас потписивању уговора о сарадњи између „Сбер банке“, ЈП „Србијашуме“ и Националним парком „Фрушка гора“, на основу којег ће у наредном периоду бити засађено више од 20.000 стабала на планинама Сувобор и Рудник, у Београду и у парку „Фрушка гора“.

Акција је део иницијативе банке да посади по једно дрво за сваки и-мејл којим клијент добије електронско уместо обавештења на папиру. Министарка Вујовић је похвалила идеју „Сбер банке“ и поручила да је то добар пример који би могао да подстакне и друге друштвено одговорне компаније да мисле „зелено“ и спроводе акције које за циљ имају очување животне средине.

Вујовић: „Зеленим“ акцијама бринемо о животној средини- Садња дрвећа је од изузетног значаја за квалитет ваздуха, а свако новозасађено стабло драгоцен је природни ресурс и произвођач кисеоника. Када је реч о новим засадима, министарство на чијем сам челу је у овој години већ  спровело конкурс за пројекте пошумљавања и озелењавања јавних површина, кроз који смо доделили 100 милиона динара у 38 локалних самоуправа. Соко Бању смо, примера ради, подржали са 10,5 милиона динара, а Врњачку Бању са осам милиона динара за нове засаде. Прибој, Чачак и Ниш добили су од државе по око 3,5 милиона динара, а Косјерић два милиона. И бројни су примери градова и општина које смо на овај начин подржали, како би озеленили паркове, игралишта за децу, школска дворишта и друге јавне површине – рекла је Вујовић.

Према њеним речима, Министарство заштите животне средине планира и нове конкурсе, како би подржало еколошки одговорне локалне самоуправе.

Вујовић: „Зеленим“ акцијама бринемо о животној средини- Брига о природи је озбиљан посао и у том послу држави значи свака подршка, а ова иницијатива је прави пример како приватан сектор може да учини много за здравију животну средину и јачање свести грађана о значају ове важне теме – рекла је Вујовић.

Председница Извршног одбора Маријана Василеску, позвала је и остале клијенте да се придруже и оставе сагласност да примају обавештења електронским путем, а за сваки и-мејл, банка ће засадити по једно дрво.