Вујовић у Пећинцима обишла радове на изградњи канализације, којима се решава вишедеценијски проблем грађана

Vujović Pećinci kanalizacija 1

Вујовић у Пећинцима обишла радове на изградњи канализације, којима се решава вишедеценијски проблем грађана

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас радове на изградњи канализационе мреже у општини Пећинци, где ће се, по реализацији овог важног пројекта, решити вишедеценијски проблем грађана.

Vujović Pećinci kanalizacija 2

Vujović Pećinci kanalizacija 3 Тренутно је у изградњи 63,5 километара недостајуће канализационе мреже у четири насеља у општини Пећинци. Вујовић је, заједно са председником општине Синишом Ђокићем, обишла насеља Огар и Брестач, а радови се тренутно изводе још у Прхову и Попинцима.

„Данас сам обишла радове на недостајућој канализационој мрежи у насељима Огар и Брестач. Драго ми је што сам се уверила да на терену има пуно радника и да се интензивно ради. Ове године ће, кроз пројекат Министарства које водим, почети и радови на реконструкцији пречистача отпадних вода у Пећинцима, што је још један разлог да убрзамо изградњу канализације која ка њему гравитира, јер је то предуслов да постројење ради у пуном капацитету. Овај пројекат нам је изузетно важан и зато што ће по његовој реализацији која је за Огар и Брестач планирана у новембру 2025. године, а за насеља Прхово и Попинци већ крајем ове године, око 1.200 домаћинстава из тих насеља моћи да се прикључи на канализацију. Разговарала сам и са грађанима који годинама већ чекају канализацију, такође брину и надгледају радове. Они су припремили цео бетон, део испред својих кућа, како би могли да се што лакше прикључе на канализациону мрежу и надам се да ће то учинити одмах по завршетку радова“, изјавила је Вујовић.

Vujović Pećinci kanalizacija 4

Vujović Pećinci kanalizacija 5Министарка је поручила да ће се ускоро кренути и са изградњом 14 километара канализационе мреже и у насељу Деч у Пећинцима.

„Свакако ћемо се виђати у Пећинцима и даље, са другим пројектима којима је циљ бољи квалитет живота грађана. Пројекти изградње канализационе мреже, укључујући и пројекат у насељу Деч чија реализација ће ускоро почети, део су плана Србија 2027, који је председник Вучић представио. Надам се да ће радови бити завршени и пре уговореног рока. Хвала руководству и целом тиму општине, јер је управо ово пример добре сарадње између Министарства и локалне самоуправе. Општина је ослушкивала потребе својих становника, вредно су радили на пројектној документацији, а ми ћемо увек подржати пројекте који су важни за грађане“, рекла је Вујовић.

Vujović Pećinci kanalizacija 6