Вујовић у Малом Црнићу: Нова опрема ће унапредити систем управљања отпадом

Vujović Malo Crniće 1

Вујовић у Малом Црнићу: Нова опрема ће унапредити систем управљања отпадом

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас општину Мало Црниће, којој је министарство доделило на коришћење опрему за управљање чврстим отпадом - камион смећар.

Vujović Malo Crniće 2

Вујовић је навела да би нови камион требало да подмири укупне потребе Малог Црнића за одвожење отпада, што је још један од начина да се уведе ред у ову област.

Vujović Malo Crniće 3"У претходне три године општини Мало Црниће доделили смо на коришћење канте и контејнере, а сва та опрема ће имати пуну примену када почне да ради тренсфер станица за претовар отпада у Петровцу на Млави у коју смо уложили значајна средства, 270 милиона динара. Радови су готови, у току су обуке, а чим трансфер станица почне са радом, камион ће се користити за одвожење отпада са територије Малог Црнића на трансфер станицу, где ће се радити претовар, сепарација рециклабилног отпада и његово даље одвожење на финалну локацију", рекла је Вујовић.

Министарка је, након обиласка Малог Црнића, на састанку са председником општине Малишом Антонијевићем разговарала о коначном збрињавању отпада и плановима које има цео Браничевски регион. 

Vujović Malo Crniće 4Вујовић је истакла да је Министарство у овом округу у  различите еколошке пројекте уложило 300 милиона динара, као и да се у свакој локалних самоуправа Браничевског округа реализује неки од зелених пројеката, како би се подизали стандарди заштите животне средине и животни стандард грађана у овом делу Србије.