Вујовић у Горњем Милановцу: При крају радови на изградњи недостајуће канализационе мреже, важном пројекту за грађане

Vujović GM 1

Вујовић у Горњем Милановцу: При крају радови на изградњи недостајуће канализационе мреже, важном пројекту за грађане

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас радове на изградњи недостајуће канализационе мреже у Горњем Милановцу који се приводе крају, а након којих ће бити унапређен квалитет живота грађана ове општине.

Vujović GM 3

Vujović GM 5Вујовић је, обилазећи радове са председником општине Дејаном Ковачевићем, истакла да је реч о пројекту на којем Министарство и локална самоуправа посвећено раде.

„Драго ми је што сам данас у Горњем Милановцу, где сам се уверила да се радови одвијају планираном динамиком. Ово је једна од девет улица које су биле у плану и које смо обећали да ћемо урадити. Овим пројектом градимо скоро 15 километара недостајуће канализације, након чега ће покривеност општине канализационом мрежом бити изнад 90 одсто, што је по европском стандарду. Хвала свим грађанима Горњег Милановца и  председнику општине на доброј сарадњи, што кандидују добре пројекте, јер само заједно можемо да унапредимо животну средину, а тиме и квалитет живота за све“, рекла је Вујовић.

Vujović GM 7Говорећи о еколошким пројектима који су реализовани у Горњем Милановцу, Вујовић је подсетила да је уз подршку Министарства заштите животне средине у овој општини у претходној години очишћено 28 дивљих депонија.

„Горњи Милановац је данас једина општина без сметлишта и дивљих депонија и на томе хвала руководству, али и свим грађанима који највише доприносе и који чувају локације чистим. Горњи Милановац је радио и на унапређењу квалитета ваздуха, тако што је грејање у градској топлани пребачено на биомасу. Министарство које водим ће се и у наредном периоду трудити да улаже средстава у Горњи Милановац, али и да ослушкује потребе грађана и њихове иницијативе, како бисмо заједно унапређивали еколошку слику општине“, рекла је Вујовић.

Vujović GM 8