Вујовић у Чачку: Издвајамо 70,6 милиона динара за завршну фазу радова на депонији „Прелићи“

Вујовић у Чачку: Издвајамо 70,6 милиона динара за завршну фазу радова на депонији „Прелићи“

Вујовић у Чачку: Издвајамо 70,6 милиона динара за завршну фазу радова на депонији „Прелићи“

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас у Чачку са градоначелником Милуном Тодоровићем уговор о суфинансирању активности на реализацији друге Б фазе пројекта санације, затварања и рекултивације несанитарне депоније „Прелићи“, за шта је ресорно министарство издвојило 70,6 милиона динара.

Вујовић у Чачку: Издвајамо 70,6 милиона динара за завршну фазу радова на депонији „Прелићи“Вујовић је навела да ће уговором који је данас потписан бити обезбеђена средства за завршетак пројекта и додала да се нада да ће последња фаза радова до краја године бити приведена крају.

-Поред санирања депоније Прелићи, Чачку предстоје и други велики пројекти, пре свега, изградња постројења за прераду отпадних вода за које ће планска документација бити завршена до маја ове године. Изградња постројења ће бити финансирана из ИПА пројекта и са раздела Министарства заштите животне средине кроз кредит који спроводимо од ЦЕБ. То су велике вести за град Чачак – рекла Вујовић.

​​Вујовић у Чачку: Издвајамо 70,6 милиона динара за завршну фазу радова на депонији „Прелићи“ [Кликните и повуците да би померали] ​ [Кликните и повуците да би померали] ​Министарка је истакла да се ова локална самоуправа јављала и на конкурсе Министарства за пошумљавање и озелањавање, а како је навела, град Чачак је конкурисао са добрим пројектом.

-Руководство Чачка се изузетно труди да смањи аерозагађење. Оно што је за нас као министарство важно јесте то што смо данас чули да је у претходном периоду замењена котларница „Пролеће“ у центру града, а сви корисници прикључени на гас без икакве надокнаде. То је за сваку похвалу и надам се да ћемо се у наредном периоду заједно борити са аерозагађењем, али и управљањем отпадом на најбољи начин. Сваки пример добре праксе ћемо похвалити и обићи, а такође желимо да учествујемо у будућим пројектима који се тичу заштите животне средине и да их подржимо – рекла је Вујовић.

​​Вујовић у Чачку: Издвајамо 70,6 милиона динара за завршну фазу радова на депонији „Прелићи“ [Кликните и повуците да би померали] ​ [Кликните и повуците да би померали] ​Приликом посете Чачку министарка је са руководством града обишла депонију и трансфер станицу на Прелићима, као и локацију на којој се планира изградња црпне станице са пратећим објектима на каналу „Моравац“ – Љубић.