Вујовић са студентима: Стручна пракса ће обогатити знања и допринети будућем развоју каријере младих

Вујовић студенти 1.jpg

Вујовић са студентима: Стручна пракса ће обогатити знања и допринети будућем развоју каријере младих

Студентe 10 факултета Универзитета у Београду, који ће у наредним недељама обављати стручну праксу у Министарству заштите животне средине, данас је примила министарка Ирена Вујовић, поручивши им да је пракса у Министарству добра прилика да кроз практичан рад и менторство обогате знања стечена током студија и тако допринесу развоју своје будуће каријере.

ВУЈОВИЋ СТУДЕНТИ 2.jpg

Вујовић је навела да се програм стручне праксе у Министарству спроводи другу годину заредом, као и да ће је у школској 2023/2024. години обавити 37 студената мастер и основних академских студија са различитих факултета.

Вујовић студенти 3.jpg

„Драго ми је што сам данас у прилици да поздравим студенте Универзитета у Београду који су се пријавили за програм стручне праксе у Министарству које водим. Радује ме што видим да је међу младима велико интересовање за област заштите животне средине, јер смо ове године добили двоструко више студената на пракси, него претходне године. Пракса ће трајати од четири до шест недеља, зависно од факултета, а подразумева презентације, обуке и менторски рад у свим секторима Министарства. Студенти ће добити и потврде да су обавили стручну праксу у Министарству, али за младе је много важније што ће добити прилику да стекну знања која ће им касније помоћи да граде каријере и успешно реализују будуће зелене пројекте“, рекла је министарка.

Вујовић студенти 4.jpg

Стручна пракса предвиђена је Програмом сарадње у пружању подршке јавне управе високошколским установама у образовном процесу за 2023/2024. годину, који координира Министарство државне управе и локалне самоуправе.

У Министарству заштите животне средине, праксу ће обављати укупно 37 студената који долазе са следећих београдских факултета: Биолошког, Хемијског, Физичког, Техолошко-металуршког, Географског, Рударско-геолошког, Шумарског, Пољопривредног, Правног и Факултета политичких наука.