Вујовић: Решили смо вишедеценијски проблем Пријепоља, депонија „Стањевине“ санирана и рекултивисана

Вујовић: Решили смо вишедеценијски проблем Пријепоља, депонија „Стањевине“ санирана и рекултивисана

Вујовић: Решили смо вишедеценијски проблем Пријепоља, депонија „Стањевине“ санирана и рекултивисана

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је данас, заједно са председницом Владе Аном Брнабић локацију некадашње несанитарне депоније „Стањевине“ у Пријепољу, која је након 40 година санирана и рекултивисана. На месту сметлишта засађени су трава и зимзелено растиње.

- Ово је велики дан за све грађане Пријепоља, јер депонија више неће бити први призор свакоме ко се запути у ово место, а то је заједнички успех свих нас. Хвала свима што сте били упорни и указивали нам на проблем који вас мучи деценијама. Након радова на санацији и рекултивацији који су трајали неколико месеци, поносна сам што можемо да покажемо конкретне и видљиве резултате нашег заједничког рада. У кратком року успели смо да затворимо, санирамо и рекултивишемо „Стањевине“ и тиме ставимо тачку на вишедеценијски проблем грађана Пријепоља – рекла је Вујовић.

Вујовић: Решили смо вишедеценијски проблем Пријепоља, депонија „Стањевине“ санирана и рекултивисанаМинистарка је истакла да се деценијама обећавало санирање сметлишта „Стањевине", али до сада нико није успео да реши проблем. Вујовић је уједно захвалила и руководству општине и грађанима Прибоја, јер су прихватили да се након затварања депоније отпад из Пријепоља привремено одлаже на прибојској депонији, док се не изгради трансфер станица у Новој Вароши, на којој су радови увелико у току.

Вујовић: Решили смо вишедеценијски проблем Пријепоља, депонија „Стањевине“ санирана и рекултивисана- Трудили смо се у претходном периоду да улажемо и у друге зелене пројекте, као што је замена котларнице у основној школи „Михајло Баковић“, али и пројекте санирања ерозивног земљишта, како би на тим просторима били изграђени еко паркови. Суфинансирамо и ланчанице на Лиму које ће ову реку учинити чистијом. Председник Вучић нам је дао задатак да сваки министар подједнако улаже у сваки регион, и ми у овај регион улажемо. Надам се да ћемо у наредном  периоду донети још много зелених пројеката. Али, не без свих вас. Морамо сви заједно да идемо напред и да, захваљујући очувању животне средине, унапредимо квалитет живота свакога од вас – поручила је Вујовић. 

Вујовић: Решили смо вишедеценијски проблем Пријепоља, депонија „Стањевине“ санирана и рекултивисанаТоком посете Пријепољу, министарка Вујовић је, заједно са председницом Владе Аном Брнабић, присуствовала отварању реконструисаног моста у Шарампову.