Вујовић потписала уговор за изградњу канализационе мреже у Бечеју

Вујовић Бечеј уговор .jpg

Вујовић потписала уговор за изградњу канализационе мреже у Бечеју

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас уговор на основу којег ће се ускоро кренути са изградњом 61 километра недостајуће канализационе мреже у Бечеју, чиме ће се обезбедити услови да се прикључе сва домаћинства у општини, али и да постројење за прераду отпадних вода ради у пуном капацитету.

 

Вујовић је истакла да је ово још један у низу пројеката из области управљања отпадним водама, за који су се стекли неопходни услови за почетак радова на терену.

„Након што сам недавно потписала уговор за изградњу канализационе мреже у Прибоју, затим уговор за изградњу постројења за прераду отпадних вода у Сечњу, настављамо даље. Данас сам потписала уговор за изградњу недостајуће канализационе мреже у Бечеју, што ће обезбедити бољи квалитет живота за грађане. Раније ове године, у марту, потписала сам и уговор за реконструкцију и проширење постројења за прераду отпадних вода у Бечеју, које ће, кад изградимо канализацију, моћи да ради у пуном капацитету. Након третмана у овом постројењу, имаћемо технички исправну воду, и на тај начин ћемо успети да сачувамо канал који повезује реке Дунав и Тису“, рекла је Вујовић.

Према информацијама општине Бечеј, тренутно је изграђено 55 километара канализационе мреже, а изградњом 61 километра канализације, биће у потпуности покривене потребе становника ове општине. Када је реч о постројењу за прераду отпадних вода, капацитета 29.000 еквивалент становника, очекује се да ове године почну радови.

„Пројектима које Министарство заштите животне средине реализује у општини Бечеј на системски начин решавамо управљање отпадним водама. Тиме ћемо значајно унапредити стандарде заштите животне средине у овом крају. Ови пројекти су од изузетног значаја за грађане и наставићемо да реализујемо сличне пројекте широм земље, како бисмо испунили циљ представљен у програму Србија 2027, а то је да до 2027. године имамо 35 локалних самоуправа у којима је комплетно решено питање отпадних вода, односно које имају постројење и изграђеност канализационе мреже изнад 80 одсто, што је по европским стандардима“, рекла је Вујовић.