Вујовић потписала уговор за другу фазу пројекта санације 40 година старе депоније у Зрењанину

Вујовић - Салапура 1

Вујовић потписала уговор за другу фазу пројекта санације 40 година старе депоније у Зрењанину

Друга и финална фаза пројекта затварања и санације несанитарне депоније у Зрењану која је 40 година сметала грађанима ускоро почиње, након што је данас министарка заштите животне средине Ирена Вујовић са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром потписала уговор о финансирању радова.

Вујовић је навела да је реч о комплексном пројекту који улази у финалну фазу, што је још једна потврда одлучности државе да решава вишедеценијске проблеме.

Вујовић - Салапура 2„Решавамо велики еколошки проблем Зрењанина који постоји већ 40 година, а депонија се простире на пет хектара и то уз саобраћајницу Зрењанин-Београд. Прва фаза радова је завршена, а сада настављамо даље. Овим уговором смо створили услове за прелазак на другу фазу радова, којом ћемо комплетно решити ову локацију. Циљ Министарства које водим, као и целог тима у Влади Србије јесте Србија без несанитарних депонија и наставићемо из дана у дан, из пројекта у пројекат да се приближавамо том циљу“, рекла је Вујовић.

Министарка је истакла да је током прошле године решен проблем седам несанитарних депонија широм Србије, док се у овом моменту, поред Зрењанина, решава и проблем несанитарних депонија у Шапцу, Руми и Пожеги.

Говорећи о еколошким пројектима у Зрењанину који су важни за грађане, Вујовић је навела уклањање дивље депоније у Ботошу, као и пројекат замене котларнице на мазут котларницом на гас у Основној школи „Др Александар Сабовљев“ у Ечкој.