Вујовић потписала уговор, почиње изградња недостајуће канализационе мреже у Прибоју

Vujović Priboj 1.jpg

Вујовић потписала уговор, почиње изградња недостајуће канализационе мреже у Прибоју

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас важан уговор за грађане Прибоја, на основу којег ће почети радови на изградњи недостајуће канализационе мреже, како би се унапредили санитарни услови и квалитет живота грађана у овом делу Србије.

Вујовић је истакла да уз подршку Министарства ускоро креће изградња 7,7 километара недостајуће канализационе мреже, што је уједно предуслов и за изградњу постројења за прераду отпадних вода која је планирана у овој години.

Vujović Priboj 2.jpg“Данас је важан дан за грађане Прибоја јер су се, након посвећеног рада у припремној фази стекли услови за потписивање уговора који ће омогућити извођење радова на терену. Изградњом канализационе мреже значајно доприносимо подизању санитарних услова, а тиме и квалитета живота грађана Прибоја. Реализацијом овог пројекта се у Прибоју по први пут на системски начин решава проблем управљања отпадним водама. Када се заврши реконструкција мреже у старом делу града која је у току, и када изградимо планирано постројење за прераду отпадних вода, то ће бити од велике важности за све грађане Прибоја, јер је то начин да сачувамо реку и Прибој од отпадних вода и да се у реку Лим испушта технички исправна вода”, нагласила је Вујовић.

Вујовић је навела да је ово важан, али не и једини пројекат из области управљања отпадним водама, који се реализује уз подршку Министарства заштите животне средине.

“Пројекте изградње недостајуће канализационе мреже и постројења за прераду реализујемо широм земље и очекујем да ћемо у наредним месецима имати више уговора за потписивање. План који је представљен у склопу визије 'Србија 2027', јесте да до 2027. године имамо 35 локалних самоуправа у којима смо изградили недостајућу канализациону мрежу и постројења за прераду отпадних вода, у складу са европским стандардима“, навела је Вујовић.