Вујовић потписала уговор, креће реконструкција постројења за пречишћавање отпадних вода у Пећинцима

Вујовић Пећинци 1.jpg

Вујовић потписала уговор, креће реконструкција постројења за пречишћавање отпадних вода у Пећинцима

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас важан уговор, на основу којег ће у наредном периоду кренути радови на реконструкцији постројења за пречишћавање отпадних вода у општини Пећинци.

Вујовић Пећинци 2.jpg

Вујовић је навела да се у Пећинцима, кроз пројекте Министарства које води, увелико ради на изградњи 78 километара недостајуће канализационе мреже у пет насељених места у овој општини, од којих ће четири гравитирати ка овом постројењу.

Вујовић Пећинци 3.jpg

„Уговором који сам данас потписала створени су услови да се ускоро крене са радовима на реконструкцији постројења за прераду отпадних вода. То је још један разлог да убрзамо изградњу канализације која гравитира ка постројењу, јер ће тек са изградњом канализационе мреже моћи да ради у пуном капацитету. Постројење има капацитет од 10.000 еквивалент становника, а по реализацији пројекта испуштаће технички исправну воду, што је од великог значаја за очување животне средине. Ка овом постројењу ће гравитирати насеља Огар, Брестач, Прхово и Попинци, у којима се тренутно кроз пројекат Министарства гради недостајућа канализациона мрежа, док ће насеље Деч, где такође градимо канализацију, гравитирати ка другом постројењу“, рекла је Вујовић.

Вујовић Пећинци 4.jpg

Вујовић је истакла да се у општини Пећинци реализују капитални пројекти из области управљања отпадним водама, истичући да се такви пројекти реализују и у другим општинама и градовима широм Србије.

Она је додала да је до сада уговорена изградња и реконструкција постројења још и у Нишу, Сечњу, Апатину, Бечеју и Белој Паланци, док се у 2024. години планира почетак реализације пројеката у Ваљеву и Прибоју.  Такође, уз подршку Министарства, широм Србије се гради, или је уговорена изградња више од 340 километара недостајуће канализационе мреже, што ће значајно унапредити квалитет живота грађана.