Вујовић и Шукри потписали Меморандум о разумевању и сарадњи у области заштите животне средине

Irena

Вујовић и Шукри потписали Меморандум о разумевању и сарадњи у области заштите животне средине

У присуству председника Србије и Египта, Александра Вучића и Абдела Фатаха ал Сисија, данас је потписано 12 билатералних докумената, међу којима је и Меморандум о разумевању између Министарства заштите животне средине Републике Србије и Министарства животне средине Арапске Републике Египат о сарадњи у области заштите животне средине.

Меморандум су потписали министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и Самих Шукри, министар спољних послова Арапске Републике Египат.

Документом је предвиђено остваривање сарадње у приоритетним областима, међу којима су заштита природе, управљање отпадом, заштита вода и ваздуха од загађивања и климатске промене, кроз организовање заједничких активности, семинара и састанака на експертском нивоу, као и на нивоу доносиоца одлука.

irena

Меморандум о разумевању између Министарства заштите животне средине Републике Србије и Министарства животне средине Арапске Републике Египат потписан је у склопу званичне посете председника Абдела Фатаха ал Сисија Србији.

Потписивању билатералних докумената претходило је усвајање Заједничке декларације о успостављању стратешког партнерства између Репубилике Србије и Арапске Републике Египат, коју су потписали председници Александар Вучић и  Абдел Фатах ал Сиси.