Вујовић: Град Врање први добија нову опрему за сакупљање отпада

Вујовић: Град Врање први добија нову опрему за сакупљање отпада

Вујовић: Град Врање први добија нову опрему за сакупљање отпада

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић потписала је данас у Врању са градоначелником Слободаном Миленковићем и председником Градске општине Врањска Бања Драганом Сентићем уговоре о додели нове опреме за сакупљање и рециклажу отпада, коју је обезбедило министарство. Ради се о 140 нових контејнера и још толико канти за отпад, који су данас уручени јавно-комуналном предузећу. Потписивању уговора присуствовала је и председница Владе Ана Брнабић.

Вујовић: Град Врање први добија нову опрему за сакупљање отпадаВујовић је навела да ће нове контејнере и канте добити 34 локалне самоуправе у Србији, истичући да је Врање први град којем је додељена нова опрема.

Вујовић: Град Врање први добија нову опрему за сакупљање отпада- Ово је значајна подршка за локалну самоуправу и пре свега за јавно-комунална предузећа, јер ће допринети да град буде уређенији и чистији. Поред опреме коју смо данас уручили, министарство које водим са 17,7 милиона динара ове године суфинансира два пројекта у Врањској Бањи, чија ће реализација омогућити да се на систем грејања на термалну воду прикључи око 60 нових стамбених објеката. Тиме ће котлови у домаћинствима која се греју на дрво и угаљ бити замењени, што ће допринети смањењу емисије угљен - диоксида и других штетних материја у ваздуху које долазе од индвидуалних ложишта. Водимо рачуна о потребама свих грађана Србије и трудимо се да помогнемо градовима и општинама да реализују пројекте који подижу квалитет живота грађана – рекла је Вујовић.

Вујовић: Град Врање први добија нову опрему за сакупљање отпадаТоком данашње посете министарка Вујовић је, заједно са председницом Владе Аном Брнабић, обишла постројење за пречишћавање отпадних вода у Врању, као другу фазу реконструкције Здравственог центра „Врање“ у оквиру које ће бити изграђена котларница на биомасу.

Вујовић: Град Врање први добија нову опрему за сакупљање отпадаМинистарка је навела да јој је драго што се у Врању реализују капитални еколошки пројекти који мењају лице овог дела земље, нагласивши да је Зелена агенда за Србију приоритет. Она је поручила да Град Врање може и у будућности да рачуна на подршку ресорног министарства у реализацији пројеката који имају за циљ унапређење животне средине.