Више од 500 волонтера чистило језеро у Реснику

Више од 500 волонтера чистило језеро у Реснику

rakovicaВише од 500 волонтера учествовало је данас у акцији чишћења језера у Реснику, под називом „Језеро у Реснику - нова зелена оаза Београда”, у организацији општине Раковица и подршку градских комунланих предузећа. 

„Веома је важно да се достигну стандарди у области заштите животне средине на које се обавезала Влада Републике Србије. Први пут имамо јасну стратегију када је област животне средине у питању, са јасно утврђеним роковима, акционим плановима и новцем који је потребан да се стандарди достигну“, рекла је државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Стана Божовић и подсетила да је Министарство ове године издвојило 200 милиона динара за пројекте чишћења историјског отпада, како би се инвеститорима понудиле чисте локације за отварање нових радних места, која су свакако један од приоритета.

Гости акције били су члан Градског већа Града Београда Драгомир Петронијевић, директор ЈКП „Градска чистоћа” Мирослав Богдановић, Наташа Шишаковић из ЈКП „Зеленило Београд”, као и  представници ЈВП „Београд-воде”.

rakovica 2Акцији чишћења су се, такође придружили председник Одбора за заштиту животне средине Народне скупштине Бранислав Блажић, државна секретарка у Министарству пољопривреде и заштите животне средине Стана Божовић и Владимир Бељинац из ЈВП „Србијаводе”.

Волонтери су уклањали кабасто смеће и ситан отпад са зелених површина око језера, раскрчено је корење и шибље са обала.