Улагања у животну средину исплатива за инвеститоре

Улагања у животну средину исплатива за инвеститоре

Министар за заштиту животне средине Горан Триван уверен је да ће инострани инвеститори наћи интерес за улагања у област животне средине у Србији. „Могућности и пројекти за улагања у Србију као земљу у развоју су бројни за послове вредне око 15 милијарди, колико је потребно уложити у животну средину, а сигурност улагања је стопостотна, јер је држава гарант инвестиција“, рекао је министар Триван гостујући данас у Дневнику РТС-а.

Он је нагласио да ће се инвеститорима то исплатити, а да ће Србија добити нове технологије и знања. „Водићемо рачуна о квалитету технологија, јер не желимо да у нашу земљу долазе прљаве технологије“, додао је он.

Министар Триван је рекао да је веома задовољан разговорима и сусретима које је имао у Сједињеним Америчким Државама.

До краја године у Београд би требало да дође делегација америчких привредника који послују у области животне средине, а који су показали интерес за улагања у послове прераде отпадних вода, управљања отпадом, ремедијације земљишта, заштите природе и друге.

Министар Триван је, међутим, додао и да у заштити животне средине није све у новцу. „Много тога је у емпатији, љубави према природи и васпитању“, указао је он и истакао да је добро што се данас о животној средини много више говори и зна него раније. „Данас је много лакше радити у заштити животне средине, људи то боље разумеју, а у сваком вртићу се прича о животној средини без икаквог наметања“, каже министар.

„Животна средина обухвата свих 360 степени наших живота и она нема цену“, поручио је министар Триван.