Ублажавање климатских промена могуће само заједничким напорима

Ублажавање климатских промена могуће само заједничким напорима

Ivan Karic na tribini o klimatskim promenamaДржавни секретар Министарства заштите животне средине Иван Карић поручио је да је борба за ублажавање последица климатских промена веома сложена, а да ће резултата бити само ако су сви удружени. Он је то рекао на трибини о климатским променама чији је домаћин био немачки амбасадор у Београду Аксел Дитман, на којој су учествовали и ученици „Немачке школе“ у Београду и „Прве београдске гимназије“ и представили пројекте из заштите животне средине и климатских промена које су реализовали у својим школама.

Иван Карић је истакао да се борба за ублажавање климатских промена мора водити на свим нивоима. „Нема озбиљног ефекта ако се ради само на локалном или националном нивоу, већ мора и регионално“, нагласио је он, додајући да Министарство заштите животне средине зато покушава да организује регионалне планове и пројекте и да је у том смислу већ почело сарадњу са колегама из региона.

Ivan Karic i nemacki ambasador Ditman na tribini o klimatskim promenama„Климатске промене се могу ублажити озбиљним интервенцијама пре свега кроз  енергетску ефикасност, зелену економију и иновације, као и пошумљавање као најпрактичнији и најјефтинији начин“, рекао је Иван Карић.

Он је нагласио да се морају саслушати нове идеје младих људи, јер је будућност управо на њима. Похвалио је заинтересованост коју су ученици „Немачке школе“ у Београду и „Прве београдске гимназије“ показали за климатске промене и заштиту животне средине.