Триван разговарао са представницима хрватског Фонда за заштиту околине и енергетску ефикасност

Триван разговарао са представницима хрватског Фонда за заштиту околине и енергетску ефикасност

2018-04-18-PHOTO-00000003Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван разговарао је данас у Београду са представницима хрватског Фонда за заштиту околине и енергетску ефикасност Дубравком Поношем и Александром Анић Вучинић.

Министар Триван је рекао да у сарадњи Србије и Хрватске у заштити животне средине, не треба да буде политичких хипотека, и указао да је то важно како за обе земље тако и за регион, у примени најбољих решења за постизање европских стандарда у овој области.

Гости су изразили жељу да поделе искуство у раду Фонда, тешкоће и начине како су их превазилазили, као и резултате у реализацији различитих пројеката у области заштите животне средине у Хрватској, од оних која су допринела енергетској ефикасности до постројења за рециклажу. Указали су да, поред националног финансирања обезбеђују и два пута више новца из ЕУ, и навели да су скоро сви пројекти у заштити животне средине успешно реализовани уз стручну подршку Фонда у припреми и изради пројектне документације.

Министар је рекао да су нам у области заштите животне средине важна различита искуства, посебно земаља у окружењу, а да ће нам бити значајно искуство хрватског Фонда у раду Фонда за заштиту животне средине у Србији, који је после неколико година поново покренут.

Састанку је присуствовао и мр. Горан Чабради председник Зелене странке који је домаћин гостима из Хрватске.