Српски и турски министри животне средине: Унапредити сарадњу у животној средини кроз разраду конкретних пројеката

Српски и турски министри животне средине: Унапредити сарадњу у животној средини кроз разраду конкретних пројеката

Trivan i turski ministar zivotne sredine Mehmet OžasekiМинистар заштите животне средине Горан Триван разговарао је са турским министром заштите животне средине и урбанизма Мехметом Ожасекијем.

У билатералном сусрету двојице министара наглашено је да постоји велики простор за унапређење сарадње у области заштите животне средине и у том смислу је предложено    формирање комисије два министарства која ће разрадити конкретне области и пројекте за сарадњу.

Турски министар животне средине и урбанизма упутио је позив министру Тривану да посети Турску. Оба саговорника су истакла да Србију и Турску вежу дубоки односи и историјска повезаност.

Министар Триван је пренео турском колеги да су приоритети нашег министарства пречишћавање отпадних вода, управљање отпадом, ремедијација земљишта и пошумљавање као најјефтинији и најпрактичнији метод за ублажавање климатских промена. Он је позвао инвеститоре из Турске да улажу у послове у области животне средине у Србији.

Министар Триван ће касније поподне учествовати на српско-турском Бизнис форуму у хотелу Хајат, који ће бити одржан као део активности у склопу посете турске државне делегације коју предводи председник Реџеп Тајип Ердоган.