Србија сади: Акција пошумљавања и данас у више градова и општина

Posumljavanje1

Србија сади: Акција пошумљавања и данас у више градова и општина

Акција "Србија сади" данас је настављена широм Србије, а пошумљавању на више локација придружио се и велики број грађана.

Сади се у Сомбору, Kладову, Лесковцу, Зрењанину, Пландишту, Рашкој, Палилули, Лазаревцу...

posumljavanje2Пошумљавању у насељу Меленци код Зрењанина, поред секретарке Министарства заштите животне средине Иване Јокић и градоначелника Симе Салапуре, присуствовала је и министарка пољопривреде Јелена Танасковић, покрајински секретар за пољопривреду Владимир Галић, као и Срђан Кружевић, директор предузећа "Воде Војводине" које је обезбедило више од 26 хиљада садница за пошумљавање ове локације.

posumljavanje- Широм Србије започели смо акцију “Србија сади” у склопу које ће бити посађено више од 50.000 садница у 30 градова и општина. То је наш конкретан допринос очувању и унапређењу животне средине, али и једна од мера коју Министарство заштите животне средине континуирано спроводи у сарадњи са локалним самоуправама и друштвено одговорним компанијама. Захваљујем предузећу Воде Војводине које је подржало акцију "Србија сади" и обезбедило велики број садница за пошумљавање ове локације - рекла је Јокић.

Државни секретар Александар Дујановић присуствовао је са руководством Градске општине Палилула садњи на Ади Хуји у Београду, а помоћник министарке Дејан Фурјановић у Лазаревцу.

- Министарство је ове године обезбедило 100 милиона динара за суфинансирање пројеката пошумљавања широм Србије. Прошле године смо заједно са локалним самоуправама посадили преко 150.000 стабала, а у истом правцу настављамо и ове године - истакао је Дујановић.

posumljavanje 4