Семинар за инспекторе

Семинар за инспекторе

Министар заштите животне средине Горан Триван поздравио је данас учеснике у раду тродневног семинара за републичке инспекторе за заштиту животне средине и представнике правосудних органа за заштиту животне средине, који се одржава у Бору, у организацији Сектора за надзор и предострожност Министарства.

Министар Триван је у обраћању инспекторима из целе Србије истакао значај рада републичке инспекције и представнике правосудних органа за спровођење политике заштите животне средине. „Рад Службе за надзор и предострожност Министарства и њена чврста сарадња са полицијом и тужилаштвом, гарант су спречавања нарушавања животне средине грађана. Без способне, ефикасне инспекције нема правих резултата у остваривању здравије животне средине и чисте Србије“, истакао је Триван. „Рад инспекције је од изузетног значаја, и зато морамо да подижемо њене капацитете. За добар рад овог сектора потребно је ангажовати више стручних инспектора, унапредити и модернизовати опрему, и организовати константну едукацију. Коначно, пуна посвећеност инспекцијском раду и доследно спровођење закона у области заштите животне средине, израз су љубави и патриотизма према својој земљи“, закључио је Триван и нагласио да ће за криминалне преступе против животне средине захтевати драстично повећање казни.

Семинар о отпаду један је у низу који Министарство организује за инспекторе за заштиту животне средине. На семинарима који су тематски посвећени најзначајнијим питањима у заштити животне средине, организована су тематска предавања, радионице и размена искустава, што доприноси јачању капацитета рада Службе за надзор и предострожност Министарства.

Видео-материјал са састанка можете преузети на линку  https://www.infobiro.tv/