Семинар „Планови за усаглашавање националних прописа којима се уређују биоцидни производи и припрема индустрије за имплементацију ЕУ Уредбе о биоцидним производима“

Семинар „Планови за усаглашавање националних прописа којима се уређују биоцидни производи и припрема индустрије за имплементацију ЕУ Уредбе о биоцидним производима“

slika-bprМинистарство пољопривреде и заштите животне средине, Одељење за хемикалије, у сарадњи са Привредном комором Србије организује семинар: „Планови за усаглашавање националних прописа којима се уређују биоцидни производи и припрема индустрије за имплементацију ЕУ Уредбе о биоцидним производима“ који је намењен привредним субјектима који стављају у промет и користе биоцидне производе.

Семинар ће се одржати 15. јуна 2017. године са почетком у 9.30 часова, у Привредној  комори Србије, Ресавска 13-15, Београд (Велика сала у приземљу).

Циљ семинара је да се привредни субјекти упознају са плановима министарства у погледу усаглашавања националног законодавства у области управљања биоцидним производима са ЕУ Уредбом о биоцидним производима, као и са процедурама које ће бити предмет новог Закона о биоцидним производима и које ће омогућити да индустрија започне припреме за примену Уредбе, односно интеграцију у јединствено тржиште ЕУ.

Такође, биће то прилика да се привредни субјекти који стављају у промет и користе биоцидне производе подсете које су њихове обавезе које произилазе из процеса придруживања ЕУ, као и да се информишу o механизмима који могу да олакшају тај процес, како би предприступни период што боље искористили за припрему за имплементацију Уредбе о биоцидним производима.

Семинар се организује у оквиру билатералног пројекта „Управљање ризиком од хемикалија у Србији“ који министарство спроводи у сарадњи са Шведском агенцијом за хемикалије (KemI). Поред KemI експерата, састанку ће присуствовати и представник надлежног органа за управљање биоцидним производима из Словеније и стални твининг саветник на Твининг пројекту који министартсво реализује у сарадњи са Словеначким Бироом за хемикалије и Аустријском агенцијом за заштиту животне средине.