Састанак Пододбора за транспорт, енергетику, животну средину, климатске промене и регионални развој

Састанак Пододбора за транспорт, енергетику, животну средину, климатске промене и регионални развој

Састанак Пододбора за транспорт, енергетику, животну средину, климатске промене и регионални развој одржан je у Бриселу, у  периоду  од 12. до 13. јуна 2018. године. Делегацију Преговарачке групе 27 је предводио шеф Преговарачке групе 27, државни секретар Иван Карић.

Први дан састанка је био посвећен животној средини те је представницима Директората за проширење и суседску политику, Директората за животну средину и Делегације ЕУ у Србији, представљен  напредак у области животне средине и  климатских промена у последњих годину дана. На састанку су разматрана додатна питања постављена од стране Европске комисије, о свакој од области у оквиру Поглавља 27. Такође је истакнуто да су представници Европске комисије задовољни Нацртом Преговарачке позиције који им је 5. јуна 2018. године достављен на неформалне консултације и да ускоро можемо очекивати њихове коментаре по овом питању.

Састанaк je одржан у пријатељској радној атмосфери, a представници Преговарачке групе 27  приказали  су висок степен припремљености и посвећености напретку у овом поглављу.