Састанак министра Тривана са представницима Општине Владимирци

Састанак министра Тривана са представницима Општине Владимирци

Министар заштите животне средине Горан Триван састао се данас са представницима Општине Владимирци.

Указујући на највеће еколошке проблеме са којима се њихова општина већ више година суочава, председник општине Владимирци Милорад Милинковић посебно је истакао проблем загађења ваздуха и земљишта настао услед рада термоелектране „ Никола Тесла“ ( ТЕНТ ) у Обреновцу, односно одлагања пепела и емисије штетних гасова, које директно утичу на здравље људи, животиња и биљака.

С обзиром да је Општина Владимирци мала општина и нема довољно средстава за решавање овог проблема, министар Триван је указао да ће Министарство пружити сву могућу помоћ и подршку како би се овај проблем санирао. Министар је рекао да ће Министарство пружити сву стручну помоћ како би се проблем сагледао у целости, а затим пронашла могућа решења. У заједничкој сарадњи са Електропривредом неопходно је обезбедити здравије услове за живот, додао је.

„Проблем који имамо пред собом је вишегодишњи. Пут решења није лак, али тим путем се мора кренути, како би очистили Србију и пружили квалитетнији живот нашој деци“, закључио је министар Триван на данашњем састанку.