Сарадња Србије и Хрватске у области заштите животне средине

Сарадња Србије и Хрватске у области заштите животне средине

IMG_9238Министар заштите животне средине Горан Триван  састао се  данас са амбасадором Републике Хрватске, г-дином Горданом Бакотом и опуномоћеним министром Стјепаном Гласом.

Министар и амбасадор разговарали су о сарадњи Републике Србије и Републике Хрватске у области заштите животне средине која је од великог значаја за регион и представља мост између ове две земље.

Споразум између Владе Републике Србије и Владе Републике Хрватске о сарадњи у области заштите животне средине и очувању природе, потписан 2015. године, представља одличан темељ за даљи напредак сарадње у овој области.

IMG_9240„Стекли су се сви услови да јачамо нашу сарадњу у области заштите животне средине, јер она није политичко питање, већ животно питање за све нас. Могућности за сарадњу двеју држава у области заштите животе средине су изузетно велике, и као такве представљају значајан потенцијал за побољшање квалитета живота грађана у региону, а у складу са принципима и стандардима Европске уније“, рекао је министар Триван.

Амбасадор Републике Хрватске у Србији, г-дин Бакот, истакао је да је Република Хрватска жели да подели знања и  искуства стручњака из области заштите животне средине који су директно учествовали у процесу придруживања Европској унији.