Сарадња са УАЕ у области заштите животне средине

Сарадња са УАЕ у области заштите животне средине

IMG_20180417_120527_364 УАЕМинистар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван  и амбасадор Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Мубарак Саид Ал Дахери на куртоазном састанку разменили су мишљења, информације и предлоге могуће сарадње у области заштите животне средине.

Министар Триван је указао да  добри билатерални односи две земље,  привредни и економски, дају широки оквир за интензивирање сарадње и у области заштите животне средине.

„Заштита животне средине је најперспективнија област за инвестирање у Републици Србији. Потребне су нам инвестиције и савремене технологије, посебно у сектору отпада и отпадних вода. Један од модела за инвестирање може бити кроз јавно-приватно партнерство, попут модела какав је примењен у београдској Винчи ,“рекао је Триван.

Ал Дахери је истакао подршку његове земље и нагласио да свакако постоји простор за сарадњу и помоћ УАЕ Србији у области заштите животне средине. Навео је да УАЕ сарађују са великим бројем земаља у области заштите животне средине,  да имају добра решења у заштити птица, у сектору прераде отпада и отпадних вода, и указао на примену високих стандарда у тој области.

Министар Триван и амбасадор Ал Дехири су се сагласили да узлазни тренд односа две земље, уз јачање сарадње на привредном и економском плану, уједно даје замах и остваривању сарадње у примени нових знања и стандарда и унапређењу заштите животне средине у Србији.