Вујовић у Ужицу одржала хитан састанак надлежних служби због пожара на депонији „Дубоко“

Дубоко састанак 00

Вујовић у Ужицу одржала хитан састанак надлежних служби због пожара на депонији „Дубоко“

Потпредседница Владе и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић стигла је у Ужице где се на депонији "Дубоко", услед одрона дела депоније који се догодио у раним јутарњим часовима поново распламсао пожар.

Вујовић је сазвала хитан координациони састанак надлежних служби како би се организованом и брзом акцијом пожар што пре ставио под контролу. 

Дубоко састанак 05

"Због неопходности хитне реакције, поново сам данас у Ужицу, где сам одржала састанак надлежних служби, на којем смо одредили приоритетне активности. За грађане је важно да знају да су све службе које могу да допринесу укључене и да се неуморно ради на решавању проблема. Желим да захвалим МУП-у, Сектору за ванредне ситуације, Хеликоптерској јединици, Србијаводама, као и свим јавно-комуналним и приватним предузећима која су обезбедила тешку механизацију. Око 90 камиона и багера, ангажовано је у претходним данима и удруженим капацитетима чинимо све како би се пожар у најкраћем року ставио под контролу. Ситуација је, у односу на јутарње часове, доста боља", рекла је Вујовић.

Дубоко састанак 06

 

Вујовић је навела да је срамотно да, чак и ову тешку ситуацију, у којој би сви требало да се уједине и да дају допринос, пре свега због грађана Ужица и околине, појединци користе за скупљање јефтиних политичких поена, и уместо да помогну организују протест.

Дубоко састанак 03

„Иронично је да управо они који су 2005. године основали регионално предузеће, а 2011. године отворили ову депонију, када су својом нестручношћу и незнањем довели Ужичане у ову ситуацију, данас предводе протест због пожара, којег можда не би ни било, да су предузели све прописане мере приликом изградње депоније. За разлику од оних који нису ништа уложили да од депоније у Ужицу направе савремен регионални центар за управљање отпадом, ми ћемо се понашати одговорно према грађанима. Ускоро ће бити изабран извођач за реализацију капиталног пројекта стабилизације и модернизације депоније 'Дубоко', за који смо издвојили значајна средства. Кад то завршимо, отпад ће се на овој депонији третирати прописно, по најсавременијим стандардима, а грађани неће морати да брину најмање у наредних 20 година“, рекла је Вујовић.

Дубоко састанак 07

Координационом састанку присуствовали су представници МУП-а из Сектора за ванредне ситуације, Војске Србије,  Института за јавно здравље „др Милан Јовановић Батут“, Министарстава здравља, пољопривреде, заштите животне средине, Србијавода и Србијашума, и други.