Представљен програм рада Темис Мреже

Представљен програм рада Темис Мреже

erdeljanУ Бечу је одржан први састанак друге фазе пројекта Темис Мреже (Themis Network) на којем је присуствовао помоћник министра Министарства пољопривреде и заштите животне средине Слободан Ердељан. На састанку је представљен оквир за вишегодишњи програм рада мреже за период 2014. – 2017. године, као и распоред активности за наредни период.

Након успешне евалуације прве фазе пројекта Темис Мреже  која је трајала три године, Аустријска развојна агенција, у оквиру активности Аустријске развојне сарадње, препознала значај активности и донела одлуку да  пружи  финансијску подршку у наредном периоду 2014-2017. , а тиме је и потврдила њену посвећеност програму у коме је препозната  потреба комбинованих активности обуке за надлежне  институције  како би се укључио и обучио што већи број особа  иомогућила размена информација и сазнања суседних земаља а које се налазе унутармреже.

Имајући у виду достигнућа и будући потенцијал Темис мреже и допринос у унутрашњој изградњи капацитета и промовисање регионалне сарадње, постоји пуно  потенцијала  за укључивање свих страна одговорних за спрвођење закона из области животне средине, као што су полиција, јавни тужиоци, судије и невладин сектор.

Темис Секретаријат је у оквиру Регионалног центра за животну средину (РЕЦ), Будимпешта, Мађарска. Темис мрежа, допринела је унапређењу дијалога између свих главних актера у земљи који се баве животном средином.