Потписани Уговори о суфинансирању пројеката са невладиним организацијама

Потписани Уговори о суфинансирању пројеката са невладиним организацијама

„Данас су потписани  потписани уговори са удружењима и другим организацијама цивилног друштва чије пројекте је Министарство пољопривреде и заштите животне средине изабрало да суфинансира у 2015. години. Средства су додељена за 45 пројеката, у траженом износу или делом тражених средстава, у укупном износу од 19.999.488,00 динара“, рекла је државни секретар министарства пољопривреде и заштите животне средине Стана Божовић приликом потписивања Уговора.

Божовић је нагласила да желимо да позовемо невладине организације да и даље буду наши партнери како у доношењу закона, тако и у праћењу спровођења закона, али и у активностима који се односе на преговарачки процес и изазове који он носи.

„Битно је да заједничким снагама наставимо на подизању свести и едукацији грађана о значају заштите животне средине, како би у наредном периоду остварили заједничке циљеве“ и позвао невладине организације да подрже Минситарство у промоцији Конференције о климатским променама у Паризу рекао је том приликом шеф кабинета министра пољопривреде и заштите животне средине Андреј Бојић.

Министарство пољопривреде и заштите животне средине расписало је Јавни конкурс за суфинансирање пројеката удружења и других организација цивилног друштва у области заштите животне средине у 2015. години, 29. маја 2015. године.  На наведени Конкурс  пристигло је  246 пријава, у оквиру 8 тематских области: заштита природних вредности, заштита земљишта, заштита вода, управљање отпадом, ублажавање климатских промена, спровођење Архуске конвенције, утицај животне средине на здравље људи и промоција зелене економије.