Потписан Уговор о завршетку изградње главног колектора Кула-Врбас

Потписан Уговор о завршетку изградње главног колектора Кула-Врбас

Потписан Уговор о завршетку изградње главног колектора Кула-ВрбасМинистарство пољопривреде и заштите животне средине потписало је данас Уговор о завршетку изградње главног колектора Кула-Врбас покрива општине Кула и општине Врбас, у којима живи укупно око 86.500 становника.

„Уговор се односи на завршетак изградње пете (и последње) фазе колектора, чиме се омогућује прикључење становништва општине Кула на главни колектор, а тиме и на Централно постројење за прераду отпадних вода у Врбасу, које се финансира из претприступних средстава Европске уније“, изјавила је данас државни секретар Министарства пољопривреде и заштите животне средине Стана Божовић.

???????????????????????????????Европска унија финасира изградњу Централног постројење за прераду отпадних вода у Врбасу у вредности од око 12,2 милиона евра (линија воде је око 9.6 милиона а линија муља је 2,6 милиона евра) , плус што је дала око 2,1 милион евра као техничку помоћ за припрему техничке и тендерске документације.

Божовић је нагласила да Уговор који се данас потписује је у вредности од око 21 милион динара, али ће укупна вредност средстава које је до сада дало Министартсво за  изградњу пете фазе са тим износом бити око 106 милиона динара.

Уговро о изградњи пете фазе је потписан још 2010. године, а радови су обустављени 2011. године и од тада су у прекиду. Новим Уговором радови треба да почну 14. априла а да се заврше у року од 60 дана од дана потписивања уговора.