Подстицањем добровољног рада ка унапређењу заштите животне средине и природе

Подстицањем добровољног рада ка унапређењу заштите животне средине и природе

Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима састао се данас са представницима Удружења учесника омладинских радних акција и волонтера Србије које је предводио председник Скупштине Удружења Сретен Јовановић. У разговору посвећеном могућностима сарадње и подршке активностима ове организације, наглашен је значај добровољног рада људи свих генерација на стварању и унапређивању сопственог окружења и квалитетније животне средине.

Генерације које су добровољним радом градиле и стварале нашу земљу, преношењем драгоценог искуства и знања могу подстаћи млађе генерације да се укључе у различите добровољне активности које доприносе и заштити животне средине и природе. „Оживљавањем духа градитељства, стваралачком енергијом која повезује људе и различите генерације, можемо пуно да учинимо за наше животно окружење, за природу. Потребно је покренути младе да се укључе у акције као што су пошумљавање, сређивање водотокова и приобаља, што ће значити бољу и уређенију Србију. Млади су покретачка снага развоја, и њихови еколошки планови и активности су значајни за заштиту животне средине“, нагласио је министар Триван.

На састанку је изражена подршка Министарства циљевима Удружења и потврђена сагласност о подстицању омладинског активизма у области заштите животне средине и природе. Договорено је да се у наредном периоду с тим циљем окупе све релевантне организације које се баве добровољним радом, и утврде даљи конкретни кораци у овом правцу.